top of page
MondhygiënistVoss_preventievemondzorgvooriedereen.jpg

PREVENTIEVE MONDZORG

 

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor de mondgezondheid van je mond. Als mondhygiënist kan ik daarbij een belangrijke rol spelen. Door dagelijks te poetsen en tussen je tanden en kiezen te reinigen, heb je zelf veel invloed op je mondgezondheid en daarmee op je algehele gezondheid. Er is namelijk een relatie tussen deze twee. Ik adviseer je, op basis van je persoonlijke situatie, over de meest passende mondverzorging.

Alsnog kan op het gebit tandsteen of aanslag ontstaan en kun je last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees, een slechte adem (halitose), tongcoating (bacteriën achterop de tong) of gaatjes. Op die momenten kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan het herstellen van de mondgezondheid en het voorkomen van verdere mondproblemen. De mondhygiënist is namelijk de specialist op het gebied van preventie en streeft erna om, samen met jou, de meest optimale mondgezondheid te bereiken.

mondhygienistVoss_kim2.jpg
MondhygienistVoss_payoff.png

PREVENTIEVE MONDZORG 

VOOR KINDEREN

 

Is het tandenpoetsen bij jullie thuis een uitdaging?

Is jouw kind niet zo’n blije poetser?

 Zet Johnny Joker in! 

 Johnny Joker motiveert 

 kinderen tot poetsen. 

HOE DAN?

Kinderen zien vaak niet in waarom goed tandenpoetsen belangrijk is. Het benoemen van de gevolgen en nadelen van ongezond gedrag, wekt vaak weerstand op en werkt averechts. Dit komt doordat kinderen het denkvermogen hiervoor nog niet hebben.

Uit onderzoek blijkt dat je het gedrag van kinderen positief kan beïnvloeden door de boodschap op een leuke en vrolijke manier te brengen! Met een grappig verhaal en stoute grapjes zet deze ondeugende aap Johnny Joker kinderen aan tot het uitvoeren van het gewenste gezonde (poets)gedrag.

                                                

De kosten voor deze afspraken worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico!

preventieprogrammajohnnyjoker.png
MondhygienistVoss_JohnnyJoker_2.jpg
MondhygienistVoss_JohnnyJoker_1.jpg

De gebruikte illustraties zijn eigendom van Johnny Joker.

ANGSTSTOORNIS

 

Zie je er tegenop om voor een behandeling te komen of ben je er zelfs bang voor? Dan ben je niet de enige, maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen is bang voor de tandarts. Angst kan komen door eerdere ervaringen, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit.

 

Waar de angst ook vandaan komt, ik neem het graag serieus. Bij mij is niet alleen de mond belangrijk, maar ook jij als persoon. Van te voren bespreken we wat je als vervelend ervaart tijdens een behandeling. Heb je bijvoorbeeld last van kokhalsneigingen dan hou ik daar rekening mee. Ik neem graag de tijd om alles eerst goed uit te leggen en stel je op je gemak en ga niet zomaar over tot behandelen.  

VRIJ TOEGANKELIJK

 

Rechtstreeks een afspraak maken bij de mondhygiënist? Dat kan voor jong en oud. Voor een afspraak is namelijk geen verwijzing nodig van een tandarts. Mondhygiënisten en tandartsen werken samen, zodat ze de behandeling met jou en elkaar kunnen afstemmen.

 

Vanaf 1 juli 2020 heb ik de beroepstitel geregistreerd-mondhygiënist gekregen. Een geregistreerd-mondhygiënist mag alle taken zelfstandig uitvoeren, dus zonder opdracht of aanwezigheid van een tandarts.

 

Als mondhygiënist werk ik met de nieuwste materialen en technieken. Ook zorg ik er door trainingen voor dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste inzichten in de mondzorg. Ik vind het vanzelfsprekend om aan de kwaliteitseisen te voldoen. Ik ben lid van de mondhygiënisten vereniging (NVM) en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor mondhygiënisten (KRM). Hiermee bent u verzekerd van kwalitatief goede zorg.

Kim Voss is jouw Mondhygiënist in de Regio Arcen, Lomm, Velden, Wellerlooi en Well.

bottom of page